Bankautomatát akartak rabolni az Intersparból (frissítve)

Bankautomatát próbáltak meg drótkötéllel kiszakítani a helyéről hétfőn hajnalban a szombathelyi Intersparban, a rablók nem jártak sikerrel, 2,5 millió forintos kárt okoztak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hétfőn éjjel fél kettő körül az egyik vagyonvédelmi diszpécserszolgálat azt jelezte a szombathelyi rendőrség ügyeletére, hogy az egyik helyi nagyáruház automatája beriasztott. Kiderült, rablási kísérlet történt. Az áruház belterében lévő ATM pénzkiadó automatát próbálták meg egy drótkötéllel kiszakítani a helyéről, de nem jártak sikerrel.

Az áruház bejáratának fotocellás ajtajait kifeszítették, majd a drótkötelet rákötötték az automatára, és szupermarket elé betolató nagyobb járművel megpróbálták kirántani, de nem jártak sikerrel. Információink szerint a sodrony és a pénzkiadó bírta a terhelést, a kocsi vonófeje viszont nem: a leszakadó alkatrészként golyóként vágódott be a boltba, összetörve egy üvegfalat. Az automatát egyébként a bejáratnak háttal rögzítették a falba,  a kaputól távolabb - ezért kellett először fotócellás ajtókat szétdönteni. De nem volt egyszerű vállalkozás kitépni, hiszen szemből, az eladótér felől nem húzhatták - így átlósan, az egyik fal sarkán keresztül kellett volna kicibálniuk az elkövetőknek.

 Az áruház szétfeszített ajtajait hétfőn délelőtt már javították, a pénzjegykiadó automata a sarokban áll, le van takarva, "Technikai okok miatt nem üzemel", áll rajta a felirat. Az elkövetők a rongálással körülbelül 2,5 millió forintos kárt okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!