Blikk: rendőrtiszt is látta a szír pénzváltó lelövését

A Blikk információja szerint egy rendőrtisztet is tanúként hallgatott ki a rendőrség az autójában lelőtt szír pénzváltó meggyilkolása ügyében.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai a nyomozás során eddig nyolc tanút hallgattak ki, köztük egy a helyszín közelében közlekedő, szolgálaton kívüli rendőrtisztet - erősítette meg az értesülést a lap keddi számában Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
 
Egy ismeretlen férfi múlt szerdán reggel a XVI. kerületben, a Csömöri út és a Rózsa utca kereszteződésében a piros lámpánál odalépett a várakozó autóshoz, több lövéssel megölte és az áldozat táskájával távozott a helyszínről.
 
A Blikk úgy tudja, hogy "a Doki becenévre hallgató férfi kivégzését végignézte egy hivatásos rendőr is, aki semmit sem tett a gyilkosság megakadályozásáért. A nyomozók már ki is hallgatták az alezredest" (...), aki "a kihallgatásán azt állította: azért nem lépett közbe, mert megijedt a szeme előtt zajló mészárlástól".
 
A lap közlése szerint a titkosszolgálatok is érdeklődnek, és feltételezhető, hogy "előkészített leszámolás" történt.     Korábban az MR1 Kossuth Rádió azt közölte, hogy rendőrségi informátor volt az áldozat és a brókerbotrány egyik gyanúsítottjának felkutatásában segítette a rendőröket. A Kulcsár-ügy nyomozásának kezdeti szakaszában részt vevő egykori rendőrtiszt, Molnár Csaba ellen a múlt héten meggyilkolt pénzváltó kis értékű ajándékai miatt emelt vádat évekkel ezelőtt az ügyészség, ám később a bíróság jogerősen felmentette.
 
A BRFK múlt héten azt közölte, hogy a gyilkosság hátterében üzleti vita állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!