Bosszú a gyümölcsösben: vízaknában találták meg a rongálót

Megrongálták az egyik vaskeresztesi gyümölcsös öntözőberendezésének a központját kedden délután. Amíg a rendőrök helyszíneltek, a tulajdonos a vízaknában megtalálta az ott rejtőzködő gyanúsítottat, aki fenekével véletlenül megnyitotta az elzárt csapot. Mai ballada egy különös napról és a bosszúról.

Nagy Ildikó

Csakhogy vége, már majdnem megfagytam! sóhajtott fel az a vízóraaknában kuporgó vaskeresztesi férfi kedden este, aki néhány órával azelőtt megrongálta egy gyümölcsös öntözőberendezésének vezérlőközpontját. Régi és új, valós vagy valótlan sérelmek miatt, bosszúból.

Felsőcsatáron, Vaskeresztesen és Horvátlövőn kedd óta mindenki ugyanarról beszél: hogy azt a bizonyos vaskeresztesi férfit aki nem szeretné, ha leírnánk a nevét, elkapta az Árva Pali. Mondják, a horvátlövői kocsmában koccintottak is a nagy eseményre.

Egy biztos: miközben dr. Árva Pál borász meséli a nem mindennapi kalandot, egyfolytában csörög a telefonja: ismerősök hívják, kérdik, igaz-e a hír.

A felsőcsatári borásznak Vaskeresztes és Horvátlövő között van egy százhektáros gyümölcsöse. Télen is hetente kétszer-háromszor ki szokott menni, hogy megnézze, rendben van-e minden. Hát, kedden semmi sem volt rendben.

Az épület ajtaja befeszítve, a 800 ezer forintos öntözőberendezés vezérlőjének ajtaja szintén: benne elvágott vezetékek. A vizes helyiségből pedig hiányoztak a mosdókagylók, a csaptelepek és a villanybojler.

A gazda elment az óvodába két gyermekéért, velük tért vissza. Akkor az ajtó már belülről volt betámasztva. Betörte, majd hívta a körzeti rendőrt és a kollégáját, Hegedűs Tamást. Őt kérte meg, hogy vigye haza a gyerekeit.

Kollégája szemfüles volt: észrevette a gyümölcsös végében álló Opelt. A rendszám alapján a rendőrség beazonosította az autót, és kiderült, hogy az egy vaskeresztesi férfié, akit dr. Árva Pál is ismer.

Miközben a rendőrök helyszíneltek, észrevették, hogy a vizes helyiségben csöpög a falban lévő csövekből a víz. Szóltak a tulajdonosnak, hogy zárja el a vizet. De hiszen az el van zárva, válaszolta dr. Árva Pál, majd kiballagott a vízóraaknához, felnyitotta a tetejét, és üdvözölte a csövön üldögélő ismerősét, aki annyira fészkelődött, hogy helyezkedés közben a fenekével megnyitotta a csapot, lebuktatva magát.

A vaskeresztesi férfi - akit a tulajdonos megzavart akciójában - már több órája kuporgott az aknában. Az illetőt - akinek a szerszámokkal teli hátizsákját is megtalálták az épületben  - a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd hazaengedték. Amikor csütörtökön becsengettünk hozzá, mosolyogva, a maga igazát hajtogatva  mesélte, hogy ő csak bosszúságot akart okozni dr. Árva Pálnak. Régi és új sérelmek miatt akart borsot törni az orra alá. 

A férfi - bár mindent érzékletesen elmondott az esetről - később meggondolta magát, és azt kérte ne szerepeljen az írásban. Eleget tettünk kérésének, bár sajnáljuk, mert a beszámolója nélkül nem teljes Árva Pál és a vízakna balladája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!