Diplomaosztó a SEK-en

Diplomaosztó ünnepséget tartottak szombaton délelőtt Szombathelyen a Művelődési és Sportházban, ahol a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának végzőseit búcsúztatták.

Bajdó Bettina

A végzősöket először prof. dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora köszöntötte, s beszédében kiemelte, hogy a diplomaosztó az öröm és egyben a beteljesülés napja.

- Önök elérték a céljaikat, s örülhetnek, mert megvalósították a terveiket - folytatta a rektor. - Tanultak, mert megértették, hogy a mai világban a legfontosabb tőke a tudás, s csak ennek a birtokában lehet boldogulni. Hazánkban ma 14,5 százalékos a munkanélküliség, de a tudás birtokában ott van az esély a boldogulásra. Biztos vagyok benne, hogy ennél már csak jobb lehet. Ahhoz azonban, hogy ezt elérjük, tartásra és erőre van szükség.

A rektor Isten áldását kérte a végzősökre, majd elköszönt tőlük, de hangsúlyozta, hogy az egyetem mindig szívesen látja őket.

A rektor után prof. dr. Gadányi Károly, az egyetem elnök-rektorhelyettese szólt a friss diplomásokhoz. Beszédének elején elmondta, hogy általában nyáron van diplomaosztó ünnepség, azonban változik a világ, új képzési rendszerek alakulnak ki, s folyamatosan formálódik a magyar felsőoktatás.

- A mai nap ismét történelmi nap a számunkra - hangsúlyozta az elnök. - Először adunk át diplomát ipari termék és formatervező, mérnök, műszaki menedzser és gazdálkodás-menedzsment szakon. A mostani záróvizsgát 309 hallgatónk tette le sikeresen, mesterképzésben huszonegyen érdemelték ki a diplomát. Ma itt közel kétszáz hallgató veheti át oklevelét. Tanulmányaikat még a Berzsenyi Dániel Főiskolán kezdték és a Savaria Egyetemi Központban fejezték be. E kettős érzelem gazdagsága kísérje önöket pályájuk során.

Az elnök hozzátette még, hogy a hallgatók a legszebb egyetemi éveik alatt sok mindent megéltek. Volt öröm és bánat, szerelem és kiábrándulás, de az új kezdéshez mindig is volt erő, s a vezető azt kívánta, hogy ez maradjon is így a jövőben.

Az ünnepi beszédek után a végzősök esküt tettek az egyetem jogaránál, majd átvették diplomájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!