Elítélte a bíróság a csaló kőművest

A nyírbátori L. Miklós (40) 2005-ben a körmendi Rába Hotel vendégeként férkőzött a tulajdonos bizalmába. Bemesélte, hogy egy holding építésvezetője, s hamarosan lakóparkot, logisztikai központot építenek a vasi kisvárosban.

Angyal László

Sőt, a hotel vezetőjével már abban is megállapodott, hogy a munkások mennyiért alszanak majd a szálláshelyen... Csakhogy ez nem volt igaz: a kőműves végzettségű férfi ellen akkoriban már csődbűntett miatt indult eljárás, melynek nyomán két év börtönt szabott ki rá a bíróság.

De ne szaladjunk ennyire előre az időben, térjünk vissza 2006-hoz. Kisebb és nem mellékesen, visszaadott kölcsönök után februárban kért a Rába Hotel tulajdonosnőjétől a vádlott egy hónapra egymillió forintot.

Azt mondta: 16 milliós pályázatot nyer majd el, és a munkások bérének kifizetésére kell a pénz. Majd emelte a tétet: részletekben még 3 millió forintot kért, és kapott hitelezőjétől. Aki 100 ezer forint híján nem látott viszont semmit a kölcsönadott pénzből.

A Körmendi Városi Bíróság egy év börtönnel büntette L. Miklóst, és kötelezte a csalót, hogy kamatosult fizesse vissza a 3,9 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!