Eltiltották Kiss Ernőt egyenruhától

Az országos rendőrfőkapitány javaslatára eltiltotta az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot a rendészeti miniszter - olvasható a rendőrség honlapján.

MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kiss Ernőt az elmúlt időszakban tanúsított magatartása miatt eltiltotta az egyenruha viselésétől és a rendfokozat használatától Forgács Imre miniszter Bencze József országos főkapitány javaslatára.
 
"A több esetben nyilvánosságot kapott - részben szándékos tevékenységből fakadó - cselekmények a rendőrség megbecsülését és tekintélyét rombolják, valamint a közvéleményben megbotránkozást keltenek, ezért a rendőrség elhatárolódik nevezett cselekményeitől" - olvasható a tájékoztatásban. 
 
Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot szerda éjszaka találtak meg félmeztelenül, öntudatlan állapotban, vérző fejjel és részegen a XII. kerületben. A nyugdíjas rendőrt az Állami Egészségügyi Központba szállították. Állapotáról a kórház nem ad információt, sajtóhírek szerint csütörtök este saját lábán távozott az intézményből.
 
Kiss Ernő ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőpere múlt pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban, az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok, aki korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot is vezette, részegen nekihajtott több parkoló autónak. Majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy hasonmása követte el a cselekményeket. A tábornok a bíróságon nem tett vallomást, tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy a történtek mögött haragosai állhatnak, akik a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből kerülhetnek ki.
 
A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy még 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették. 
 
Az idén februárban Kiss Ernőt alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. A dandártábornokot vérvételre előállították, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!