Kivágják a szép, ép fákat

Szombathely és Kőszeg között rengeteg fa esett áldozatul a Magyar Közút fakivágási akciójának. Kőszegi természetvédők és a polgármester sem akarja, hogy náluk sok fát vágjanak ki.

Némethy Mária

- Borzasztó, ami itt történik a szép, egészséges fákkal! Semmi nem indokolja kivágásukat! Ráadásul megnéztem: egy fa sincs megjelölve kivágásra! - hívott fel pénteken felháborodva Kóródi Blanka, az Őrségi Nemzeti Park munkatársa. Főnöke, dr. Markovics Tibor is fájlalja: a 87-es út mentén a fák mintegy négyötödét, köztük szép platánokat is kivágtak már:
 
- Botrányos, amit csinálnak! - összegzi véleményét.

Blanka felvette a Magyar Közút Kht. környezetvédelmi előadójával, Mészáros Bélával a kapcsolatot. Találkoztak, egyeztettek. Hétfőn Kőszeg polgármestere, Huber László tárgyal a fákért.

- A közútnak nem sportja a favágás. Öreg erdész vagyok, mindegyik fáért fáj a szívem. De ezen az útszakaszon 24 óra alatt 6 ezer gépjármű közlekedik, több faütközéses halálos baleset is történt. A tervezettnél kevesebb fát vágunk majd ki, erről megállapodtunk - mondta el Mészáros Béla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!