Kopogtatócédulák: pályán a civilek

Az április 11-i országgyűlési képviselő választásra az ajánlási időszak a jövő héten zárul le. Ennek ellenére már minden választókerületben van legalább két jelölt. Az elmúlt időszakban az országos egyéni választókerületekben újabb országgyűlési képviselő-jelöltek adták le az ajánlószelvényeiket.

Erős D. Zoltán

Az Országos Választási Iroda hétfő délelőtti délelőtti adatai szerint a szombathelyi 1-es választókerületben újabb jelöltet nem vettek nyilvántartásba. Így továbbra is két induló  van. 

A  2. választókerületben - a két korábban nyilvántartásba vett mellett - egy újabb jelölt, Kohuth Győző  (CIVILEK) adta le az ajánlószelvényeket, aki a tájékoztatás időpontjában a választási bizottság döntésére várt.

A 3. választókerületben nem történt  változás, ketten szerepelnek a nyilvántartásban, míg a 4. választókerületben    nyilvántartásba vették Kovács Ferencet  (Fidesz-KDNP) jelöltet. 

Az 5. választókerületben pedig megtörtént Oroszvári Péter (MSZP) és V. Németh Zsolt (Fidesz, KDNP) nyilvántartásba vétele, így már hárman indulhatnak a választáson.   
 
Jelöltet ajánlani március 19-én 16 óráig lehet.

A jelöltet legkésőbb eddig az időpontig lehet bejelenteni az illetékes választási bizottságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!