Az LMP alaptézise: a vidék fejlesztése

A vidékfejlesztésről, a fürdőkhöz kapcsolódó infrastruktúra kiépítéséről, a szomszédba tervezett hulladékégető elleni közös fellépésről tartott sajtótájékoztatót az LMP Szentgotthárdon.

Szenkovits Péter

A Lehet Más a Politika egyik alaptéziséről, a vidék megerősödésének szükségességéről is beszélt a sajtó képviselőinek pénteken kora délután a Széll Kálmán téren Gergácz Ildikó, az LMP Vas megyei listavezetője.

A vidéki közszolgáltatások megerősítését szorgalmazta, kiemelve, hogy az aprófalvakban élők is hozzájuthassanak az alapvető oktatási, egészségügyi, művelődési, postai szolgáltatásokhoz ugyanolyan szinten, mint a városok lakói.

Fejleszteni kell a kistérségi úthálózatot, javítani szükséges a vidéki települések elérhetőségén; az alacsonyabb rendű utak karbantartására és megújítására jóval többet kell fordítani, mint eddig. Kiemelte: elengedhetetlen a  vidéken élők foglalkoztatási helyzetének javítása, valamint fontos a környezet és a táj védelme. Szorgalmazta a térségben lévő fürdőkhöz kapcsolódó infrastruktúra kiépítését, olcsó szálláshelyek létesítését, az öko- és a kerékpárturizmus feltételeinek megteremtését.

Határozottan kiállt a tervezett égetőmű megépítése ellen. Az LMP az osztrák zöldekkel is közösen küzd azért, hogy ez a beruházás ne valósulhasson meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!