Disznóvágással indult a kollégiumi nap a SEK-en

Kedden reggel vették kezdetüket az idei kolinapok Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ Pável Ágoston Kollégiumának udvarán. Az udvari programok disznóvágással indultak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kollégiumi napra érkezőket hurkával, sült hússal és kolbásszal vendégelték meg A hagyományokhoz híven fél nyolckor disznóöléssel vették kezdetüket a programok, majd elkezdődött a nagy sütés-főzés. A kolinapra érkezőket hurkával, kolbásszal, tepertővel és sült hússal vendégelték meg. Aki délelőtt kilátogatott a programokra, benevezhetett a Ki dönt meg többet? címet viselő lengőteke bajnokságra, s küzdhetett életre-halálra csocsóban is. A szervezők délutánra is érdekes programokkal készültek, ingyenes hennafestés várta a fiatalokat, valamint grafológus elemezte ki az érdeklődők saját és titkos szerelmeinek kézírását. Délután kettőkor vette kezdetét a sörivó verseny, majd osztották a lapokat a póker bajnokságban.

Tóth Péter kollégiumvezető elmondta, hogy idén második alkalommal rendezik meg a kollégiumi napokat, úgy tűnik, hogy immár hagyományossá válik a rendezvény.
  
- Más egyetemeken már régóta szokás,  hogy a diáknapok mellett kollégiumi napokat is szerveznek  - folytatta az igazgató. - Igaz, hogy a nagyobb kollégiumokban több ezer hallgató él, ezzel szemben nálunk mindössze hatszázan laknak, mégis úgy véltük,  mi is megérdemlünk egy saját kollégiumi programot. Már tavaly is az volt a szisztéma, hogy első napon inkább egészségtelenebb programokat szerveztünk, a második pedig az egészség jegyében telik. Persze az egészségtelenebb csak szimbolikus, hiszen ma disznóölésre vártuk a kollégistákat. Vannak olyanok, akik még nem vettek részt a disznó feldolgozásában, most mindezt bepótolhatták.
 
A kollégiumigazgató hozzátette, hogy bár nem túl nagy a költségvetésük, egy sztárvendégre azért futotta, a dumaszínház egyik tagját hívták meg. A programokon sokan részt vettek, ötven-hatvan diák folyamatosan sürgött-forgott   az udvaron, az esti rendezvényekre pedig több százan kilátogattak.
 
- Este hatkor veszi kezdetét a Valickó fivérek harmónikaestje, ezzel egy időben lép színpadra a díszteremben a Dumaszínház oszlopos tagja, Szupkay Viktor. Este megválasztják az egyetem szépét, majd a Deák utcai társalgóban karaoke esten szórakozhatnak a fiatalok.

A régi koliban DJ Ádám és DJ Breza keveri a zenét egészen éjjel háromig.

A programok szerdán is folytatódnak, délelőtt tízkor nyit ki a sörsátor, de lesz lehetőség lovaglásra is. A második nap az egészség jegyében telik a kollégium udvarán, a szervezők úgy gondolták, ráfér egy kis méregtelenítés a társaságra. Egészséges ételeket kóstolhatnak a hallgatók, felmérhetik az állapotukat és tanácsokat is kaphatnak az új kollégium társalgójában.

Délután egytől ingyen masszázs lesz az Ady téri kollégiumban, s jósnő mondja meg, hogyan kell tanulni a vizsgaidőszakban.

A szervezőknek köszönhetően az egyetemen két napig ingyenesen ehetnek a résztvevők. Első nap disznóhúsból készült finomságokat, szerdán pedig salátából és különféle öntetekből álló ételeket lehet kóstolni.

A kolinapokon a kikapcsolódásé a főszerep, szerdán például számháború, íjászbemutató és ping pong bajnokság is várja az érdeklődőket.

Öt órától kötélugrók tartanak bemutatót, az este pedig ismét a Valiczkó fivérek, valamint egy retro bulin DJ Ádám és DJ Breza várja a szórakozni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!