Szabadlábra helyezték a sárvári markolós ámokfutót

Miután a megyei bíróság megszüntette előzetes letartóztatását, szabadlábon védekezhet az a sárvári markolós, aki februárban munkagépével összelapított egy rendőrautót.

Angyal László

S. I. előzetes letartózatását 30 napra rendelte el a bíróság. Ezt havonta hosszabbítják meg, legutóbb a nyomozó ügyészség indítványára a Szombathelyi Városi Bíróság fenntartotta a gyanúsított előzetes letartóztatását, ám a fellebbezés után a megyei bíróság megszüntette a kényszerintézkedést. Az ámokfutó február  21-én Sárvár-Hegyközségből indult el a munkagéppel, amelyen nem volt rendszám. 

A járőrök először a Tesco parkolójában akarták őt igazoltatni, majd később a város más pontján, végül a rendőrség épülete előtt egy járőrautó keresztbe fordult a markoló előtt.  Ekkor indult el a rendőrautó  felé a gép, a kanalával összelapította a kocsit. A markoló vezetőjét. S. I.-t a rendőrök testi kényszer alkalmazásával szedték ki a jármű fülkéjéből.   

Beszámoltunk róla, hogy több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult az eljárás, a Szombathelyi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte S. -I-t. Lapunk úgy tudja, hogy a gyanúsított nemrégiben szabadlábra került.

Ennek okairól a Szombathelyi Nyomozó Ügyészségen érdeklődtünk, ahol dr. Bakucz Árpád vezető ügyész tájékoztatott.

- Az elmúlt hetekben kétszer tartottam helyszíni bizonyítási kísérletet. Ezek alapján várhatóan megszűnik a legsúlyosabb cselekmény, az emberölés kísérlete miatt indított  eljárás. Bebizonyosodott, hogy az autóból már kiszálltak a rendőrök, amikor S. I. a markolóval megindult a jármű felé. 

Ám az sem kevés, ami maradt: ittas vezetés (2,5 ezrelék volt az alkohol koncentráció a markolós vérében), rongálás (az értékre vonatkozóan még nem készült el a végső szakértői vélemény), hivatalos személy elleni erőszak (a vár előtt is meg akarta állítani a markolóst egy rendőr, aki ha nem ugrik féle, akkor elgázolja a munkagép), közúti veszélyeztetés. 

Dr. Tóth László, a gyanúsított jogi képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy álláspontja szerint túlzott volt a rendőrök által alkalmazott testi kényszer.

- Ezt  tanúvallomással támasztjuk alá, felhívásunk nyomán több szemtanúra bukkantunk, egyik vállalta  véleményét. Azt kérném, ne féljenek, jelentkezzenek a szemtanúk, törvényes eljárás folyik az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!