Szalmonellás dióskocka-per: ismét elnapolták a tárgyalást

A bíróság újfent elnapolta a tárgyalást a séi cukrászüzem vezetőjének perében szerdán. Egybehangzó ügyészi és védői indítványra a júniusi tárgyalásra valamennyi szakértőt megidézik.

Simon Erzsébet

E hónap elején kapta kézhez a Szombathelyi Városi Bíróság azt a szakvéleményt, amelyet felkérésre a Központi Élelmiszer-tudományi Kutató Intézet vezetője készített a séi cukrászüzem vezetőjének perében. A szakértő azonban nem jelent meg a szerdai tárgyaláson, ezért dr. Szabó Sándor bíró egyetértve az ügyésszel és a védőkkel  úgy döntött, hogy egy következő tárgyaláson hallgassák meg valamennyi, a különféle szakvéleményeket készítő igazságügyi szakértőket.

Az ügyben született legújabb dokumentum ugyanis hivatkozik a korábbi szakértőkre, s a különböző aspektusból készített szakvélemények mintegy kiegészítik egymást.

Csaknem négy éve húzódik B. L.-né pere, akit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt meg a Szombathelyi Városi Ügyészség. 2006. augusztus közepén ugyanis az ő irányításával sütötték a séi cukrászüzemben azt a diós kockát, amely 418 embert betegített meg a megyeszékhelyen.
A szalmonellás sütemény elfogyasztását követően száznál is többen kórházba kerültek, közülük három nő és egy férfi néhány nap múlva elhunyt, egy másik asszony szeptemberben, egy férfi pedig egy hónappal később halt meg.

A vád szerint négyük halálának közvetlen, kettejükének pedig közvetetten volt oka az ételfertőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!