Hatvan éves a szombathelyi Gépipari iskola

A 60 éves iskolai és 35 éves kollégiumi fennállását szalagtűzéssel, kopjafa-állítással ünnepelte csütörtökön a Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium.

Maróthy Andrea

Kiállításokkal, ünnepi műsorral emlékeznek a héten az egykori és a jelenlegi diákok, tanárok a Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumban az oktatási intézmény 60 és a diákotthon 35 évére. Csütörtökön délután a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának díszterme adott otthont a két intézmény jubileumi ünnepének, mely a Művészeti Szakközépiskola tanulóinak zenés műsorával, a Himnusz eléneklésével és zászlós bevonulással vette kezdetét.

Késő délután kopjafa-állítással emlékeztek az  egykori tanárokra és diákokra. Gárdonyi László, az első végzős évfolyam és Nagy Lajos, a második végzős évfolyam egykori tanulója szalagtűzéssel tisztelgett tanáraik emléke előtt, s így tett az intézmény három jelenlegi tanulója is.

A rendezvényen tiszteletét tette többek közt dr. Horváth Sándor, az Óbudai Egyetem dékánja, dr. Czetter Ibolya, a Savaria Egyetemi Központ elnökhelyettese, Halmosi Károly nyugalmazott igazgató, Egri Csilla, a Péterfy Sándor Kollégium vezetője, valamint dr. Czeglédy Csaba alpolgármester is.

Az alpolgármester beszédében hangsúlyozta, a boldogságot nem a jelenben, hanem a múltban és az emlékekben kell keresni, az ünneplő két intézmény pedig a kemény és eredményes munkának köszönhetően bővelkedik is ezekben.

A szakközépiskola  igazgatója, Csetényi Sándor köszöntőjében haladásról és eredményes munkáról beszélt, s büszkén emlékezett az elmúlt évekre, évtizedekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!