Köszi: új játszótér a Weöres Sándor Óvodában

Emlékezetes napjuk volt csütörtökön a Weöres Sándor Óvoda növendékeinek. Új udvari játékokat és mellé vidám bohócműsort kaptak.

Tersztyánszky Krisztina

A közösség szíve (köszi) programot  2006-ban indította útjára egy hazai áruházlánc és egy illatszereket forgalmazó cég. A kiemelt termékek megvásárlásával maguk az üzlet vásárlói halmozzák fel a lakóhely-szépítésre fordítható összeget. Az őszi gyűjtés során a közvéleményt is bevonták a tízmillió forint elosztásába. A három hónapig tartó internetes szavazáson 471 településre szavaztak az emberek.  Szombathely a tíz szerencsés kisorsolt város közé került, azt azonban, hogy a négy kijelölt cél közül melyik valósulhat meg, a helyiek szavazatai döntötték el. A szombathelyiek 59 százaléka a biztonságosabb játszótérre voksolt. Így újulhatott meg az önkormányzat döntése alapján az oladi, Márton Áron utcai Weöres Sándor óvoda játszótere.

A kilencven kisgyerek örömmel vette birtokba az új mászóvárat, mérleghintákat, padokat. Az önkormányzat nevében Németh Kálmán alpolgármester mondott köszönetet a vállalkozásoknak, melyek a gazdasági válság idején is fontosnak tartják a helyi közösségek támogatását. A köszi program képviselője, Janky Gyöngyi elmondta, hogy már útjára is indították a következő gyűjtést.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!