A szombathelyi cég ingyen vállalta az augusztus 20-ai tűzijátékot

Meglepő hírt közölt csütörtökön az ismert tűzijátékos cég, a Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály: felajánlják, hogy ingyen szórakoztatnak a fővárosban.

Kozma Gábor

Farkas Mihály elmondta, hogy az árvízkárosultak javára felajánlják az augusztus 20-ai, ünnepi tűzijáték ingyenes lebonyolítását. Ebben benne vannak a felhasználandó pirotechnikai  eszközök is. A cégtulajdonos szerint mindenki jól járna, mert maradna a látványos műsor és nem szenvednének kárt a  kereskedők sem.

A bejelentés előzményéhez tartozik, hogy pár napja aláírásgyűjtésbe kezdtek az interneten. Célja, hogy idén maradjon el az ünnepi tűzijáték, az erre szánt pénzt adják oda  az árvízkárosultaknak. Az akcióhoz már ismert politikusok is csatlakoztak. A kormányszóvivő a napokban megjegyezte, hogy a kabinet jövő heti ülésén téma lesz az ünnep, pontosabban a  tűzijáték. Mivel populáris ügyről, illetve döntésről lehet szó, kiszámítható a folytatás.

Legalább is a pirotechnikával foglalkozó cégek szerint. Farkas Mihály, a Kopula 96 Kft tulajdonosa csütörtökön szenzációs hírt közölt lapunkkal: cége hajlandó ingyen lebonyolítani az idei programot, az ingyenességbe beleértve a pirotechnikai eszközöket is. Mivel húsz perces, látványos, nagy bombákat is felhasználó, a hídakról, illetve a Gellért-hegyről indított tüzes-showról van szó, a felajánlás nem éppen kis léptékű, jelentős összegbe kerülhet. Képes lehet erre a szombathelyi cég? - érdeklődtünk.

- Úgy döntöttünk, hogy mi azzal segítjük az árvízkárosultakat, amivel tudjuk: felajánljuk, hogy az augusztus 20-ai tűzijátékot ingyen szállítjuk. Erre mind a cég technikája, mind a szakemberek felkészültsége alkalmas. Véleményünk, hogy az ország legnagyobb és látványosabb nemzeti ünnepének elmaradása nagy károkat okozna az erre készülő kereskedőknek, mind az ünneplőknek. Reméljük, az illetékesek együttműködnek. Azt is, hogy akik most aláírnak, ténylegesen is zsebükbe nyúlnak és támogatják a károsultakat.

A lájkolás páratlan ereje

Pár nap alatt több, mint százezer ember csatlakozott a Facebook közösségi portálon létrejött kezdeményezéshez, amelynek neve megegyezik céljával, azaz "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!". A kormány tagjai is felfigyeltek a jelenségre, Nagy Anna kormányszóvivő közölte, megfontolják, és a jövő heti kormányülésen meg is tárgyalják a nagyjából százmillió forint sorsát.

Kétségtelen, a közösségi oldalakon keresztül egy kattintással rengeteg ember érhető el, most ez úgy tűnik, fordítva sült el: alulról szerveződve, egy ötletet pillanatok alatt "lájkoltak" a felhasználók tízezrei, ezzel kinyilvánítva véleményüket, s úgy tűnik, céljukat is elérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!