Embertelen körülmények között sínylődtek a kamionban (videóval frissítve)

A 86-os főúton Répcelak határában a szombathelyi Vám- és Pénzügyőr Hivatal munkatársai egy lengyel kamion rakterében az olivaolaj- és állateledelszállítmány között két vélhetően iraki állampolgárra bukkantak hétfő délután.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kisteherautó Lengyelországból Olaszország érintésével tartott Görögországba. A vámosok Répcelak határában ellenőrizték a járművet, átvizsgálták a rakteret, ekkor találtak rá az üdítők és az oliva olaj mögött a két összekötözött és kimerült iraki férfira.

Videó: Bonyhádi Zoltán

 

A lengyel sofőr elmondása szerint, fogalma sem volt arról, hogy a raktérben emberek is vannak. Ennek némileg ellentmond, hogy a teherautó raktere speciálisan át volt alakítva embercsempészetre.

A magukat irakinak valló két férfit valószínűleg kiadják majd annak az országnak, ahonnan útnak indultak, míg a lengyel sofőrök ellen jó eséllyel büntetőeljárás indul embercsempészet gyanújával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!