Vasutasok ünnepe: Főztek, fociztak, féksarut cipeltek, jegyet lyukasztottak

Vasutasok ünnepeltek szombaton a celldömölki Ligetben. Főzőverseny, íjászbemutató, aszfaltrajz- verseny színesítette a programot, de féksarucipelő és jegylyukasztó verseny is volt.

Nagy Ildikó

- Celldömölkön háromféle ember van: aki vasutas volt, aki most is vasutas, és aki vasutas lesz  - ezzel a mondattal fogadott a Ligetben Papp Krisztina jegyvizsgáló, aki kolléganőjével, Jankovics Erzsébettel nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy megszervezze a vasutasok ünnepét.

A helyszínt a celldömölki önkormányzat, a versenyek díjait a megyei közgyűlés ajánlotta fel, a színpadot az ostffyasszonyfai önkormányzat adta kölcsön, de vállalkozók és magánemberek is támogatták a rendezvényt. Amúgy a szervezők próbáltak mindent házon belül megoldani.

A kézműves foglalkozásokat vasutasok tartották, a vásári komédiában vasutasok játszottak, sőt: az esti bálon talpalávalót szolgáltató zenekar dobjai mögött is vasutas ült. Így aztán már a szemünk sem rebbent, amikor a gyerekeknek íjászbemutatót tartó Mikó Zsoltról kiderült, hogy a celldömölki vasútállomáson dolgozik vezénylőként.

A vasutasok ünnepe a helyi Ádám Jenő Zeneiskola fúvósainak műsorával kezdődött, majd következtek a versenyek: a gyerekek az aszfaltra rajzoltak, a felnőttek pedig a bográcsok mellett, valamint a focipályán mérhették össze tudásukat.

Ebédidőben a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör gondoskodott a gulyáshoz illő jó hangulatról, délután a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár  művészeti csoportjai, kötélugrók, valamint a Vati Country Fiúk léptek színpadra.

Vásári komédia is volt, méghozzá nem is akármilyen: kiderült ugyanis, hogy a szereplők mindegyike (Geiger István, Varga Csilla, Jankovics Erzsébet, Gönye Attila) és a rendező (Molnár Rita) is  vasúti alkalmazott.

A játékos vetélkedőn szintén  vasutasokhoz illő feladatokkal kellett megbirkózniuk a résztvevőknek: a férfiak ötkilós  féksarukat cipeltek, majd bakancsokat hajítottak, de jegylyukasztó verseny is szerepelt a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!