A Völgyhídi Vásár Nagyrákoson tizedszer (képgalériával)

Tizedik alkalommal rendezte meg a nagyrákosi Völgyhídi Vásárt, melyre idén is sokan voltak kíváncsiak. Helyi kézművesek, fafaragók, késkészítők kínálták termékeiket.

Bajdó Bettina

2001-ben rendezték meg a Millenium tiszteletére az első Völgyhídi Vásárt, s akkor úgy döntöttek a településen élők, hogy a hagyományt teremtenek, s ezentúl minden év júliusának harmadik hétvégéjén családias rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Németh Istvánné polgármester elmondta, hogy a vásár programjait úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes kínálatot a kulturális és a szórakoztató programok között.

- Idén is a tájház udvarán rendezzük meg a vásárt - tette hozzá a polgármester -, fazekasok, bőrdíszművesek, gyöngyfűzők, késkészítők, fafaragók, méhészek kínálhatják termékeiket. A vásár mindkét napján kézműves-foglalkozásokkal, korongozással, bábkészítéssel, logikai játékokkal és arcfestéssel várjuk nemcsak a kicsiket, hanem a nagyokat is. Sorban nyíltak a kiállítások is, délutánonként pedig egymást követik a kulturális műsorok a színpadon.

A vásár szombaton kilenc órakor kezdődött, fél tízkor a vasútállomáson Sütő Gábor kisvasútmodell-bemutatót tartott. Tíz órakor Szkladányi Annamária és Balaskó Árpád festőművészek Vászonra írt üzenetek című kiállítása nyílt meg a művelődési házban, s ugyanekkor indult az a természetismereti túra, melyen az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, Stefanich Péter mutatta be az érdeklődőknek az őrségi falucska természeti és épített örökségeit.

Délután kettőkor egymást követték a fellépők a színpadon, zenélt a Boglya Népzenei Együttes, mesélt Baksa Eszti és a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes táncosai is ropták. Délután bárki hajigálhatott gumicsizmát a sportpályán, este pedig tábortűz, szalonnasütés és gyertyafényes csillagkeresés volt a program. Az este vigadalommal ért véget, nosztalgia bállal zárták a napot.

Ma kirakodóvásárral és a Völgyhíd Kupa focimeccseivel folytatódik a programsorozat, s fellépnek a Kanizsa Csillagai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!