Csertői Aurél a Haladás régi-új vezetőedzője, Róth az U21-es válogatottnál

Egy héttel az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kezdése előtt edzőt váltott a Haladás. Róth Antal az U21-es válogatott mestere lett, a zöld-fehérek kispadjára visszatért Csertői Aurél. Megvált Erwin Koemantól a labdarúgó szövetség új vezetése, Egervári Sándor az új szövetségi kapitány.

Pum András

Visszatért a Haladáshoz Csertői Aurél, aki tavaly ősszel a gyenge eredmények miatt távozott, a 2008/2009-es szezonban viszont vele érte el története eddigi legjobb bajnoki eredményét a zöld-fehér csapat, bronzérmesek lettek Keneseiék.

A meglepő edzőváltásra azért került sor, mert az MLSZ új vezetése pénteken bejelenette: leváltották Erwin Koeman szövetségi kapitányt, akinek a helyét az U21-es válogatott mestere, Egervári Sándor foglalja el.

Az utánpótlás-válogatott szakmai munkáját viszont Róth Antal viszi tovább. A szövetség mindenképpen főállású edzőt szeretett volna, ezért Róth Antalnak döntenie kellett a Haladás és az U21-es nemzeti csapat között. Az utóbbit választotta.

Helyét a Haladásnál elődje, Csertői Aurél veszi át.


A fél tízre meghirdetett sajtótájékoztató kezdetekor csupán a különböző médiumok képviselői ácsorogtak a Haladás klubházának különtermében, a zöld-fehérek részéről - ekkor még - senki sem tette tiszteletét. Tíz óra előtt öt perccel aztán a többségi tulajdonos, dr. Czeglédy Csaba vezetésével bevonult Tóth Miklós klubigazgató, Róth Antal vezetőedző, valamint Séllei Árpád a Haladás Marketing kft tulajdonosa.

Dr.Czeglédy Csaba a csúszás okaként elmondta, az MLSZ kérte, hogy csak a kilenc órára meghirdetett fővárosi bejelentést követően kezdje el a Haladás szombathelyi sajtótájékoztatóját.

- Csütörtökön megkerestek az MLSZ-ből, hogy az U21-es labdarúgó-válogatottnál szükségük lenne Róth Antal munkájára, és főállásban alkalmaznák a Haladás edzőjét - mondta dr. Czeglédy Csaba. - Nem mondom, hogy könnyű délutánunk volt, de végül a tulajdonosok, és a klubvezetés úgy döntött, akceptáljuk az MLSZ döntését, közös megegyezéssel szerződést bontunk, elengedjük Róthtot. Úgy vélem komoly gesztust gyakoroltunk az MLSZ felé, bízom bent, hogy értékelik a tettünket, hiszen nem volt egyszerű meglépnünk ezt a döntést.Sokáig nem akartuk az edző nélküli állapotot fenntartani, ezért olyan trénert akartunk a kispadra ültetni, aki képben van, ismeri a Haladást. Két jelölttel vettük fel a kapcsolatot, és végül volt edzőnkre, Csertői Aurélra esett a választás. A másik jelölt nem hatalmazott fel, hogy a nevét eláruljam.  Aurél hétfőn veszi át a munkát, a Pápa elleni Ligakupa mecsen még Róth Antal irányítja a csapatot. Az még nem dőlt el, milyen feltételek mellett, mennyi időre ír alá Csertői, hiszen ehhez a taggyűlés döntése szükéges, amit viszont legkorábban 15 nap múlva tudunk csak összehívni. Aurélnak voltak sikerei, voltak kudarcai Szombathelyen, bízom bent, hogy sikeresen tér majd vissza. Nincsenek hónapjaink arra, hogy csapatot építsünk, ezért is döntöttük olyan edző mellett, aki jól ismeri a helyi viszonyokat. A játékosok is értesültek már a hírről, és miután nem csak ők, hanem mi magunk is profiknak tartjuk őket, ezért alkalmazkodtak az új helyzethez. A régi-új edző a kedden, háromnegyed hétkor sorra kerülő szurkolói ankéton mutatkozik be a drukkereknek. Lesz még egy igazolásunk, egy azonnal bevethető labdarúgó érkezik majd Szombathelyre.

- Megtisztelő felkérést kaptam a szövetségtől, amihez meggyőződésem, hogy a Szombathelyen eltöltött időre is szükség volt - mondta Róth Antal. - Köszönöm a szombathelyi vezetőknek az eddigi együttműködést, és köszönöm a játékosoknak a munkát. Végül, de nem utolsósorban köszönöm a szurkolóknak, hogy a nehéz pillanatokban kitartottak mellettünk és átsegítettek a nehézségeken. Sok szép emléket őrzök a Haladásról, és ezentúl is szurkolok majd a csapatnak. A zöld-fehér drukkerektől pedig azt kérem, hogy a Hajrá Hali mellett a hajrá magyarokat is kiabálják a válogatott meccseken.

Információink szerint Csertői Aurél mellett Artner Tamás volt a klub másik jelöltje, utóbbi azonban cáfolta értesülésünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!