Emberölés Móron - Családi konfliktus lehet a háttérben

Családi dráma állhat az utcabeliek szerint a kedd délelőtti móri bűneset hátterében, melynek során két ember meghalt

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az eset egy négyemeletes panelházban történt. A Dózsa György úti épület környékén a hírre sok helybeli várakozott,  köztük olyanok is, akik ismerték a házaspárt. A hírek szerint mentőhelikoptert riasztottak a tragédia helyszínére, de a helikopter csak a személyzettel távozott, mivel a hölgy is meghalt.

A panelház második emeleti lakásában történt a tragédia. Az egyik várakozó férfitől az fmh.hu megtudta, hogy a szembeni panelban lakik, és a fia hívta fel a figyelmét arra, mintha két lövést hallott volna, majd utána nem sokkal egy harmadikat.

Az első hivatalos hírek szerint a férj lőtte le válófélben lévő feleségét, majd kirohant a lakásból, be a szemközti garázsukba, ahol végzett magával. A ház körül rendőrök vigyázták a helyszínt, érkeztek a nyomozók, a pszichológus, meg nem erősített hírek szerint a házaspár leánygyermeke a helyszínen volt, amikor a tragédia bekövetkezett.

Egy asszony az fmh.hu-nak elmondta, családi konfliktus, szerelemféltés lehetett a háttérben.  A hölgy szerint a férfi kedden reggel a munkahelye előtt várta az asszonyt, állítólag bántalmazta is. Hogy később mi történhetett köztük, azt nem tudni. 

A házaspár fiához orvost hívtak, őrjöngött, amikor megtudta a  szörnyű hírt. A halott férfi egy közeli ismerőse elmondta, este együtt beszélgettek egy szórakozóhelyen, ahol a férfi panaszkodott  a válási procedúra miatt. A halott  férfit nyugodt embernek ismerték a környéken, bár már nyugdíjas volt, de biztonsági őrként dolgozott, valószínűleg onnan a fegyvere is.
A nyomozók még  déli egy órakor is a helyszínen dolgoztak.

11.00

A hölgy is meghalt

A rendőrség szóvivője közölte: a 42 éves hölgy is meghalt, a mentőknek már sajnos nem sikerült megmenteni az életét. 
A helyszínen tartózkodó kollégánk úgy értesült, hogy egy házaspárról lehet szó, és féltékenységi ügy állhat a háttérben.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban közölte: kedden délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Móron - feltehetően bűncselekmény  során - életét vesztette egy 63 éves férfi, akinek felesége életveszélyesen megsérült. A nőhöz mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A Móri Rendőrkapitányság és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói megkezdték az elsődleges helyszíni intézkedéseket. Egyelőre bővebb tájékoztatást nem áll módunkban kiadni, az az elsődleges nyomozati cselekmények után várható - közölte a szóvivő.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!