Hárman meghaltak, amikor lezuhant egy Cessna Budapesten

Hárman meghaltak, amikor lezuhant egy Cessna 172 típusú repülőgép Budapesten, a III. kerületi Taliga utca egy üres telkére hétfő délután.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szemtanúk szerint a géppel egy kört írtak le, majd a Cessna a második kör befejezése előtt lezuhant - közölte a Fővárosi Tűzoltóság és a Repülésbiztonsági Szervezet.

A helyszínelés hétfőn késő este fejeződött be - tájékoztatta Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője az MTI-t.

Mint mondta, a Közlekedésbiztonsági Szervezet adatgyűjtéssel, további szemtanúk meghallgatásával folytatja a vizsgálatot. Hozzátette, hogy megkezdik a roncs átvizsgálását is, amit nagyban megnehezít, hogy a gép jelentősebb rendszerei elégtek vagy elolvadtak.

Bajkó Erika elmondta: az eddigi meghallgatások azt erősítik meg, hogy a repülő kis magasságban repült a baleset helyszínén.

Közölte, nem lehet tudni, mi volt a repülőgép úti célja, mert repülési tervet nem adtak le. Egyébként - mint megjegyezte - abban a légtérben, ahol repült, nem is kötelező leadni ilyen iratot. A repülőgépben lévő dokumentumok nagy valószínűséggel elégtek - mondta Bajkó Erika.

A Cessna a Farkashegyi repülőtérről szállt fel, előtte megtankolták - mondta Paul Tamás, a Fővárosi Tűzoltóság sajtóügyeletese az MTI-nek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!