Irány Gavdos! Vasi fiatalok kétezer kilomémétert tekernek

Útnak indult pénteken az a négy vasi fiatal, akik kerékpárral tekernek el Európa legdélebbi pontjára, a Kréta alatti Gavdos szigetére. 1937 kilométert tesznek meg két keréken.

Nagy Ildikó

- Ebben szerszámok vannak, hogy egy lánccserénél vagy egy defektnél ne jöjjek zavarba. Itt meg az egyetlen váltócipőm, egy szandál. Ebben a kis tasakban vannak a ruháim. Van még nálam elsősegély csomag,  félkész élelmiszer, gyújtókocka, egy sütőedény, térképek, hálózsák, fényképezőgép és tisztálkodó szerek - mutatja a kerékpáros táska tartalmát a Fő téri szökőkútnál Puskás Zoltán.

A szombathelyi fiatalember feleségével, Klaudiával és öccsével, Mártonnal pénteken délután rekkenő hőségben   indult el a nagy útra. A téren ott volt a fiúk testvére, Zsuzsa a 11 hónapos kislányával, Kingával és a fiúk édesanyja, Puskásné Tóth Katalin is.

A mama délben szezámmagos rántott hússal indította útnak a fiait és a menyét, mondván: ilyet úgy sem esznek mostanában. Pontosabban csak Zoltán nem, Marci és Klaudia ugyanis csak a túra magyarországi szakaszán, Makóig kísérik el Zoltánt.

A csapathoz Vasváron csatlakozott Nagy Tamás, Tolnai István és Szita László, ők egészen Gavdosig tekernek Zoltánnal. Az Alföldön két fővel bővül majd a csapat.

A fiúk 1937 kilométert tesznek meg kísérő autó nélkül Gavdos szigetéig. Úgy tervezik, július 31-én gurulnak fel a Krétáról induló gavdosi kompra. Útközben sátorban alszanak, és többnyire maguk készítette ételt esznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!