Két nap alatt négy holttestet találtak Bács-Kiskunban

Három emberölési ügyben folyó nyomozás során alig két nap alatt négy holttestre bukkant a rendőrség Bács-Kiskunban; a gyanúsítottak többségét elfogták – jelentette be szerdán Kecskeméten a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

MTI

Polyák Zsolt elmondta: július 19-ére virradó éjszaka egy idős soltvadkerti gazdálkodót saját otthonában öltek meg és raboltak ki a még aznap elfogott helybeli elkövetők.
   
A testvérpár, a 19 éves F. Tamás és a 23 éves F. Antal mellett az anyjukat F. Antalnét is elfogták, akit bűnrészességgel gyanúsítanak. Kihallgatásuk során valamennyien részletes beismerő vallomást tettek.
   
Kiderült, hogy az egyik testvér korábban dolgozott az idős férfinél. A fivérek feltételezték, hogy a gazdálkodónak jelentős vagyona lehet, ezért elhatározták, hogy kirabolják. Hétfőre virradó éjszaka a kerítésen átmászva jutottak be a portára, majd egyikük az udvaron felhalmozott ócskavasak között talált gépkocsi-féktárcsával több nagy erejű ütést mért a házigazda fejére, aki - az elsődleges szakértői vélemény szerint  - az így okozott súlyos sérülések miatt halt meg.
   
A támadók minden mozdítható értéket – egyebek mellett számítógépet, barkácsgépeket, készpénzt, bankkártyákat – magukhoz véve az áldozat autójával távoztak a helyszínről. Később az egyik testvér autókázni indult, ám az 54-es úton hajnali 4 óra körül árokba hajtott. A felborult kocsit hátrahagyva próbálta futva elhagyni a helyszínt, de egy szemtanú jelentette az esetet a rendőrségen. A járőrök így a balesettől két kilométernyire megtalálták a fiatalembert, és az ő vallomásából kiindulva sikerült felgöngyölíteniük az ügyet.
   
Ugyancsak hétfőn került elő Bátmonostor határában az egymással élettársi kapcsolatban álló bajai M. Judit és K. Zoltán holtteste, akiket két éve eltűntként tartott nyilván és keresett a rendőrség – ismertette a másik ügyet a bűnügyi osztályvezető. A pár négy feltételezett gyilkosa közül hármat szintén őrizetbe vettek.
   
S. Zoltán, 20 éves szeremlei, P. Attila 27 éves és Sz. Zoltán, 27 éves bátmonostori fiatalemberek, valamint egy szökésben lévő társuk ellen több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt folyik eljárás. Ketten beismerő vallomást tettek, egyikük azonban tagadja, hogy részt vett volna a gyilkosságban.
   
Az áldozatok több millió forintot adtak kölcsön a gyanúsítottak egyikének, aki társait segítségül hívva, krimibe illő alapossággal készítette elő a gyilkosságot - mondta az őrnagy.
   
Először egy körülbelül két méter mély gödröt ástak a Bátmonostor közelében elterülő fenyvesben, majd vendégségbe hívták a sértetteket. Vacsora közben a férfit tarkón lőtték, a nőt pedig előbb bántalmazták, majd megfojtották. A holttesteket ezután a korábban kiásott gödörbe temették.
    
Polyák Zsolt a tájékoztatón kitért arra is, hogy ez utóbbi ügy gyanúsítottjai közül két embernek valószínűleg köze van egy 2009 júliusában eltűnt bajai férfi, az 52 esztendős Gy. János meggyilkolásához is, akinek a testét kedden ásták ki a rendőrök – ugyancsak Bátmonostor külterületén, egy akácerdőben.
   
Az 52 esztendős Gy. János eltűnése előtt a Baján rendezett fesztivál, az EFOTT területén szórakozott, majd egyedül tért haza. Azóta hozzátartozói nem tudtak róla. A lakásán tartott házkutatás során feltűnt a nyomozóknak, hogy Gy. János értékei hiánytalanul megvannak. A gyilkosság indítéka és az elkövetés módja egyelőre még tisztázatlan – erősítette meg az osztályvezető, aki azt is jelezte, hogy a Bátmonostornál talált három holttest igazságügyi boncolását szerdán végzik el.
   
Az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról szerdán döntés születik – közölte az MTI-vel Mihályné Bornemissza Eleonóra, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!