Tragédia! Vonattal ütközött a Volkswagen a kőszegfalvi átjáróban - a sofőr meghalt

A helyszínen meghalt annak a Volkswagen Golfnak a vezetője, amely vonattal ütközött a kőszegfalvi vasúti átjáróban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Szombathely-Kőszeg között közlekedő vonat maga alá gyűrte a személyautót és fél tengellyel kisiklott, a szerelvényen senki sem sérült meg. A műszaki mentés idején vonatpótló buszok közlekedtek az érintett szakaszon.

A katasztrófavédelem megyei ügyeletese érdeklődésünkre elmondta, hogy a Volkswagen Golf 5-ös a kőszegfalvi vasúti átjáróban ütközött össze a motorvonattal. A gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt. A járműnek egyébként P-s, ideiglenes rendszámtáblája volt.

A rendőrség csütörtök késő esti közleménye szerint: "egy 28 éves  férfi VW Golf típusú személyautójával haladt a 87-es számú főút felől Kőszegfalva irányába, mikor - a vonat által adott hangjelzés ellenére - behajtott egy  fénysorompóval nem biztosított vasúti átjáróba és ütközött az érkező motorvonattal. A vonat körülbelül 300 métert tolta maga előtt a gépjárművet, az autó a "Piroska" alá szorult, a szerelvény pedig kisiklott. A gépkocsiban egyedül tartózkodó sofőr a helyszínen életét vesztette."

Néhány nappal korábban ugyanezen a vasútvonalon szerencsés kimenetelű baleset történt, akkor egy román rendszámú Honda a Lukácsháza és Nemecsó közötti vasúti átjáróban ütközött a "Piroskával."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!