Uszadék szennyezi a Perintet

Nemrég indult el új környezetvédelmi akciónk Életünk, a víz címmel. Olvasónk bejelentése alapján gondok vannak a Perint patak vizével.

Bajdó Bettina

Akciónk indulása óta több olvasói bejelentés is érkezett hozzánk már szennyezett patakokról, folyókról. Olvasónk egy korábbi problémára hívta fel figyelmünket.
 
"Szeszélyes kanyargó víz, bedőlt fák, szép kavicszátonyokkal tarkított  részek találhatók ebben a tiszta vízű hegyi patakban", idézte olvasónk azt a szöveget, mely a www.vasivizeken.hu oldalon található a Perint patakról. A bejelentő szerint ez a leírás már sok-sok éve a múlté.
 
Olvasónk fotót is készített a patakról, mivel Gencsapáti környéken a mederbe dőlt fákon rengeteg uszadék pillepalackok, hungarocelltáblák, aeroszolos flakonok, teniszlabdák, esetenként elhullott állatok tetemei  akadnak fent. 

A kép ugyan áprilisban készült, azóta a természet megoldotta a problémát, az utolsó nagyobb áradás a hordalék nagy részét elvitte arról a helyről. A szennyezés azonban folyamatos gondot jelent.

Missziónk folytatódik, továbbra is próbáljuk megtisztítani élővizeinket, ehhez azonban az önök segítsége is kell. Várjuk észrevételeiket, hogy a megyében hol vannak szennyezett vizek. A 94 522-560-as központi telefonszámon mondhatják el panaszaikat, az [email protected] e-mail címre pedig fotókat várunk.

Néhány mondatban írják le azt is, hogy pontosan hol és miért fényképezték le a szennyeződést, mi pedig utánajárunk a bejelentéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!