Csepreg: tizenöt éve kapták vissza városi címüket

Az ismételt várossá válás tizenötödik évfordulóját ünnepelték szombaton a csepregi művelődési házában.

Angyal László

Csepreg évszázadokon keresztül város volt, ám e rangot a helyiek nagy bánatára elveszítette, s a városi címet csak 1995-ben kapták vissza. A jeles eseményre ötévente ünnepséggel emlékeznek a csepregiek, az erről szóló sajtóbeszámolókból készült összeállítást is megtekinthették az ünnepség résztvevői szombaton délután.

A színes program az egyik teremben, a helyi Mozaik Kör tárlatának megnyitójával kezdődött, majd szép lassan csaknem megtelt a nagyterem, ahol a városi fúvószenekar pattogós ritmusokkal fogadta a vendégeket. A tizenötödik évforduló megünneplését egyébként is szerényebbre tervezték a kisváros vezetői, mint az öt évvel korábbit, mert a nagy tömegeket vonzó ingyenes, vagyis az önkormányzat által fizetett produkcióra nem nagyon futja a kisváros szerény büdzséjéből.

Talán nem is nagyon bánják ezt a csepregiek, hiszen fellépőből természetesen azért nem volt hiány ezen a délután. A fúvószenekar parádés hangulatot varázsolt a terembe, ahol helyi együttesek, művészeti csoportok produkcióját élvezhette a közönség. Elsőként a város mazsorett csoportjának műsorát, a csapat egyébként tizenhat évvel ezelőtt alakult.

A Flamingo klub rokisai is nagy tapsot kaptak, különösen azért, mert tagjaik, a legkisebbektől a legnagyobbakig megmutatták, milyen az, ha valaki érzi a rock and roll ritmusát. Őket a hastáncosok követték a színpadon, majd az előtérben baráti beszélgetés kezdődött.

A vezérszó továbbra is a lokalitás volt, hiszen a helyi Répce Citerabarátok Köre zenéje derítette jókedvre a hallgatóságot, miközben a helyi pékség langallójából törtek egy-egy darabot, és a csepregi szőlőhegyen termett vörös és fehérbort kortyolgatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!