Felborult a sertésszállító, 180 állat elpusztult

Száznyolcvan sertés pusztult el csütörtök reggel Polgár határában, amikor felborult az állatokat szállító járműszerelvény

MTI

Kelemen Éva, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a 250 állatot szállító jármű az M3-as autópályáról hajtott le Polgár határában, amikor egy körforgalomban - amelyet valószínűleg gyorsan közelített meg - felborult.

A járműszerelvény vezetője és utasa könnyebben megsérült. A balesetet túlélő sertéseket a körforgalom melletti gyepes területre terelték, ott fogták be, egyetlen állat sem tévedt az autópályára, így ott a forgalmat nem kellett korlátozni - ismertette a részleteket Kelemen Éva.

Az elpusztult állatokat a debreceni állatifehérje-feldolgozóba, az ATEV Zrt. telephelyére szállítják. Az ATEV szakemberei megkezdték a baleset környékének fertőtlenítését, amely kora délutánig is eltarthat, a forgalom addig rendőri irányítással halad - közölte a rendőrségi szóvivő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!