Vágányzár: három hónapig vonatpótló buszok járnak a Szombathely-Szentgotthárd vonalon

Szerdától folytatódik a vasútfelújítás a Szombathely-Szentgotthárd szakaszon. Három hónapon keresztül vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Bajdó Bettina

Mint azt többször megírtuk, a GYSEV Zrt. 48 milliárd forintból újítja meg Szombathely és Szentgotthárd között a vasútvonalat, s ebből az összegből fejezik be a Sopron-Szombathely vonal korábban elkezdett rekonstrukcióját is. Az összeghez az unió 41,3 milliárd forinttal járult hozzá. A munkákat várhatóan a jövő év végére fejezik be.
 
Most újabb szakaszához érkezett a villamosítás: ebben az ütemben nemcsak a vasúti vonal újul meg teljesen Körmend és Szentgotthárd között, hanem a vasútállomásokat is korszerűsítik, s modern peronokat is építenek a megállókban. A felújítás miatt mától vonatpótló autóbuszok közlekednek Szombathely és Szentgotthárd között egészen november 30-ig.

Az utasoknak azt ajánlják, hogy az utazás előtt tájékozódjanak, mivel a vonatpótló autóbuszok menetrendje némileg eltér az eddig megszokottól. Az utasok információkat kaphatnak a cég honlapján található vágányzári menetrendből, az állomási pénztáraknál, az információs pultoknál, vagy telefonon. Fontos tudni, hogy a vágányzár ideje alatt a vonatpótló autóbuszokon kerékpár szállítására nincs lehetőség. Az InterCity helyett közlekedő buszok csak Szombathelyen, Körmenden és Szentgotthárdon állnak meg.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!