Válságos állapotban: leesett egy 26 éves munkás a tetőről a Savaria Mozinál (frissítve)

Szombaton 14 óra körül leesett egy munkás a Savaria Mozi járda feletti tetőeleméről, sérülései súlyosak, állapota életveszélyes. Késő este a rendőrség hivatalos közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy egy 26 éves vaskúti férfi zuhant le az épületről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról korábban beszámoltunk, a belváros rekonstrukciója során zajlik a Savaria Mozi felújítása is. A munkások szombaton is dolgoztak, mikor információink szerint 14 óra körül egy munkás leesett a járda feletti tetőrészről. A férfi, aki éppen egy talicskát tolt, mintegy 4-4,5 m magasból zuhant le a mozi Mártírok tér felöli oldalánál. Az esés következtében súlyosan megsérült, mentő szállította kórházba. Állapota még mindig súlyos, életveszélyes - mondták el érdeklődésünkre vasárnap este a Markusovszky kórház intenzív osztályán.

A rendőrség ügyeletén annyit mondtak a történtek kapcsán, hogy a helyszín biztosítására vonultak ki a rendőrök, s jelenleg a munkavédelmi főfelügyelőség vizsgálja a baleset helyszínét és körülményeit.

 Érdeklődésünkre a Markusovszky kórház baleseti osztályán közölték, hogy a sérült  életveszélyes állapotban van.

A környéken járók elmondása szerint a baleset után a munkások egy része - meglehetősen sietősen - elhagyta a helyszínt. Egy másik járókelőtől pedig azt az információt kaptuk, hogy percekkel a szörnyű eset után a munkásokat autóba ültették és elhajtottak velük a helyszínről.

A történtek akár feketemunkásokat is feltételezhetnek, ám  hogy valójában mi történt, s pontosan hogyan, illetve miért következett be a tragikus baleset, azt a munkavédelmi vizsgálat hivatott megállapítani. A felügyelőség hétfőre ígéri a részletes tájékoztatást. 

 Szombaton este 9 órakor a rendőrség hivatalos közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy egy 26 éves vaskúti férfi zuhant le az épületről.
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!