Defibrillátort adtak át a Rumi úti háziorvosi rendelőben

A Rumi úti az első a szombathelyi körzeti orvosi rendelők közül, amely defibrillátorhoz jutott. Az orvosokat és asszisztenseket szerdán ki is képezték az eszköz használatára

Tersztyánszky Krisztina

Hirtelen keringésmegállás esetén perceken múlhat a beteg élete - magyarázta el a szerdai átadáson Köcse Tamás vezető mentőtiszt. - Ilyenkor akár egy laikus is segíthet, ha defibrillátor van kéznél, amely a betegre helyezett elektródák segítségével gyors analízist végez és szükség esetén elektronikusan megszünteti a ritmuszavart. -

A készülék megvásárlását, akárcsak a rendelő felújítását, több szervezet segítette. A 820 ezer forintos automata defibrillátor megvásárlásához hozzájárult a Déli Városrész Egészségügyéért Alapítvány, a Szív a Szívért Egyesület, a városi önkormányzat és képviselői keretéből Gyebrovszki János, a körzet képviselője.

Az orvosoknak szerdán dr. Ipkovich György polgármester adta át a műszert, melyet a váróteremben helyeztek el, így rendelési időben bármikor hozzáférhető. A napokban több turnusban laikusokat is kiképeznek a berendezés használatára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!