Ingyenes képzés negyven év feletti nőknek

Ingyen tanulhat új szakmát harmincöt szombathelyi, őriszentpéteri, szentgotthárdi kistérségben élő nő. A képzéshez a Vállalkozói Központ nyert pályázati forrást. Szociális gondozók, szobaasszonyok és gyógymasszőrök lesznek a képzésen részt vevő nők.

Nagy Ildikó

Harmincöt, a szombathelyi, az őriszentpéteri és a szentgotthárdi kistérségben élő nő szerezhet új szakmát - teljesen ingyen - egy pályázatnak köszönhetően. Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványának Vállalkozói Központja a Natúrpark Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft-vel karöltve próbál segíteni a negyven év feletti, nem piacképes szakképzettséggel rendelkező munkanélküli nőknek, valamint a gyes-en, gyed-en lévő, alacsony iskolai végzettségű, illetve nem piacképes szakmával rendelkező kismamáknak.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával megvalósuló projekt során három tanfolyam közül választhatnak a nők, tudtuk meg Babos Csabától, a Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatójától.

Október végén - a tervek szerint Szentgotthárdon - kezdődik az a képzés, amely során tíz nő szerezhet szociális gondozó és ápoló szakképzettséget. Ugyancsak október végén ülhet be a szombathelyi iskolapadba az a tizenöt nő, aki szállodai szobaasszonynak tanulhat. Jövő februárban - szintén Szombathelyen - indul az a képzés, amelynek végén tíz nő veheti majd át a gyógymasszőri bizonyítványt. Jó hír, hogy a pályázati támogatásnak köszönhetően nem csak a képzés ingyenes, de az oktatási segédanyagokért sem kell fizetniük a résztvevőknek. Sőt: az útiköltségüket, valamint a gyermekfelügyelet költségét is pályázati forrásból fizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!