Vízátfolyások Nógrád megyében

Vízátfolyások nehezítik a közlekedést Nógrád megyében a 21-es főút több szakaszán, és településeken is

MTI

A 21-es főút több szakaszán félpályás korlátozás van érvényben, a közútkezelő munkatársai dolgoznak az utakon - mondta Szeles Péter-a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Hozzátette: az éjszakai esőzés miatt Etesen három szakaszon, és Rákóczibánya előtt is vízátfolyás alakult ki. Szuhán kőfal omlott egy patakba, Bátonyterenyén homokzsákkal védik a pincéket - mondta a szóvivő. Szeles Péter közölte: a hasznosi és a maconkai víztározókon nem okozott problémát az esőzés.

Aluljárókat öntött el, pincékbe folyt be a víz Pest megyében


Az átlagosnál lényegesen több, összesen hatvan riasztás futott be a Pest megyei tűzoltókhoz a szombat délelőtti folyamatos, intenzív esőzés okozta károk miatt - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-vel.

Többségében családi házakhoz riasztották a tűzoltókat, akik számos épület szuterénjéből, pincéjéből szivattyúzták ki a befolyt csapadékot, de néhány esetben a lakóhelyiségekbe betört vizet is el kellett távolítaniuk. Nagykőrösről és környékéről 25, Ceglédről 11 „vizes” riasztást kaptak, míg a többi településről elszórtan érkezett egy-egy hívás. Dunakeszin és Vecsésen egy mélyebben fekvő, vízzel elöntött vasúti aluljáróból mentették ki a bent rekedt autókat - mondta az ügyeletes. 

Versegen egy megáradt patak okozott riadalmat, a tűzoltók gátat építettek a lakóházak védelmére, ám délután apadás kezdődött, így a gátat elbonthatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!