Weöres Sándor-portré a színháznak: Csonka Ernőtől

Csonka Ernő festőművész nem először fogadott színházi embereket az otthonában. Ezúttal Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója járt nála.

Ölbei Lívia

Nemrég Kiss Mari színművész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja kapott meghívást Csonka Ernő  otthonába. A festőművész - miután értesült arról, hogy Kiss Mari olthatatlan szeretettel viseltetik a lovak iránt - lovakat ábrázoló képeiből rendezett villámbemutatót.

A kedves meghívás önmagában  is azt jelzi, hogy a Weöres Sándor Színházat valóban magukénak érzik a város polgárai; és nem csak azzal igyekeznek kényeztetni a színészeket, hogy elmennek a színházba, előadásokat nézni. 

Csütörtökön délután Jordán Tamást, a színház igazgatóját fogadta Csonka Ernő  - aki újabb jelét adta a színház iránti tiszteletének és megbecsülésének: ajándékképpen megfestette a névadó, Weöres Sándor költő (és színpadi szerző!) portréját.  Jordán Tamás  örömmel fogadta a nemes gesztust. Felvételünk a "nagy találkozás" - a festő, a színházigazgató és a költő - pillanataiban készült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!