Ajándékot küldtek Szombathelyre a németországi magyarok

Ajándékcsomagokat küldtek Szombathelyre németországi magyarok. Ezeket a megyés püspök osztotta ki Szombathelyen, de jut belőlük a devecseri gyerekeknek is.

Némethy Mária

Németországból, a Münchenben és környékén élő magyaroktól 450 karácsonyi ajándékcsomag érkezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászhoz.

- Gyermekeknek küldte Czupy Éva és Kéry Bálint, akik már 6 éve szervezik ezt az ajándékozást. Mindegyik ajándék  nagyon gondosan be van csomagolva, kis levél is van bennük, még azt is ráírták, hány éves kislánynak, vagy fiúnak szánják az ottani gyermekek ajándékba  - mondta el a karitász igazgatója, Tuczainé Régvári Marietta.

Kesztyűk, sálak, sapkák és rengeteg játék érkezett Szombathelyre. Plüssjátékok és meséskönyvek, babák és autók, macik és rénszarvasok. A gondosság mindegyiken meglátszik, díszítésként mézeskalácsok kerültek rájuk.

A székesegyház előtt dr. Veres András megyés püspök osztotta ki ezeket a püspöki iskola diákjainak, a családsegítőnek, de jut a belőle a devecseri gyerekeknek is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!