Összeomlott a verseny-dobóketrec az atlétikai centrumban

Pénteken délelőtt az erős szélben egy ideig nyöszörgött, majd megadta magát és összedőlt a Sugár úti Atlétikai Centrum füves pályánál lévő dobóketrece.

Horváth Erika

Csaknem tíz évvel ezelőtt, 2001-ben készült el a Sugár úti Atlétikai Centrum, ennek egyik impozáns eleme  - volt -  az a verseny-dobóketrec, amelyet a füves pálya szélén állítottak fel. A kalapácsvetés szempontjából nagy biztonságot nyújtott  - hosszú évek tapasztalatait felhasználva találta ki a méreteit  Németh Pál mesteredző  - , itt nem fordulhatott elő, mint nem egy világversenyen is, hogy egy célt tévesztett kalapács embereket veszélyeztessen. 

Minden évben szolgált  legalább egy nagy nemzetközi versenyen (hétköznapokon a hátsó dobópálya köreit, ketreceit használják). Idén a szeptemberi Németh Pál Memorial után is fennmaradt a háló, október végén még a fiatalok is dobhattak egy versenyen abból a körből.

Azóta pénteken délelőtt hívta fel magára újra a figyelmet: az erős szélben egy ideig  recsegett az alumínium szerkezet, majd  jópár helyen megadta magát, és összeomlott. (Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől, Péterváry Tibortól megtudtuk, hogy pénteken 60 km/h-s viharos erejű északnyugati szél volt a legmagasabb mért érték.) 

A 11 földbe rögzített oszlopból csupán három maradt meg eredeti állapotában; volt, amelyek tőből, másikak embermagasságban törtek ketté, de akadtak, amelyek csak meghajoltak. 

Hogy akkor is összedőlt-e volna, ha nincs már az oszlopokra szerelve a háló, nem tudjuk. Nagy szerencse, hogy nem volt senki a közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!