Elcsúfították a felújított kolozsvári Mátyás-szobor talapzatát

Ismeretlen tettesek csúfították el a nemrég felújított kolozsvári Mátyás-szoborcsoport talapzatát egy videofelvétel tanúsága szerint.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Szabadság című kolozsvári napilap internetes oldalának (szabadsag.ro) videofelvételei közé még hétfőn feltöltött, szöveg nélküli amatőr felvételen az látható, hogy talapzat néhány pontján valamilyen fekete anyag folyt végig; az elkövetők talán műanyagot égethettek a szobor lábánál.

László Attila, Kolozsvár alpolgármestere a Krónika című, szintén helyi napilaptól értesült a történtekről. Az elöljáró értetlenségének adott hangot, mivel az erdélyi város főterét folyamatosan figyeli a rendőrség.

A szoborcsoport restaurálási munkálatait novemberben fejezte be a nagyszebeni Concefa Rt. A Fadrusz János által alkotott, 1902-ben leleplezett szoborcsoport restaurálásának költségeit fele-fele részben viselte a román és a magyar állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!