Év kórháza: nyolcadik helyen végzett a sárvári intézmény

Tavaly is lehetett szavazni az interneten az év kórházára. A beérkezett voksokat összesítették, s kiderült, megyénkből a sárvári intézmény érte el a legjobb helyezést.

Bajdó Bettina

Az Év kórháza díjat és az ezzel kapcsolatos szavazást még 2005-ben indította el az egyik hazai internetes portál. A 2010-es szavazás egyik legfontosabb tapasztalata volt, hogy az előző évekhez viszonyítva sokkal kevesebb szavazat érkezett, összesen ötezren nyilvánítottak véleményt.

A három hónapig tartó szavazáson öt kategóriában kérték 2010-ben is az olvasók véleményt. Lehetett szavazni az orvosi-szakmai ellátásról, az ápoló és szakmai személyzet munkájáról, az infrastruktúráról, az ellátás minőségéről, valamint a környezetről és a tisztaságról is. Mindezt egytől ötig terjedő osztályzattal minősíthették a voksolók.

Az abszolút kategória nyertese, így az Év kórháza 2010 cím birtokosa a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kecskeméti kórháza. Második lett a SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Kft., harmadik a dombvári Szent Lukács kórház.

A Vas megyei kórházak nem teljesítettek túlságosan jól, kivéve a Sárvári Önkormányzati Kórházat, amely az abszolút nyolcadik helyen végzett a versenyben. A voksolók az ellátást tartották a legjobbnak a kórházban, valamint az infrastruktúrára is sok szavazat érkezett.

A környezetet és a tisztaságot is díjazták, valamint a szakszemélyzet felkészültségét is jónak ítélték. A legkevesebb pontot az orvos-szakmai ellátás kapta az intézményben. A kórház sokat javított a tavalyi helyezésén, akkor a 76. helyre elegendő pontot kapott a voksolóktól. Akkor holtverseny volt a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház és a sárvári intézmény között, idén az előbbi a 68. helyre került.

2009-ben a 104. helyen végzett szombathelyi Markusovszky kórház, idén szinte pontosan a lista közepére, azaz a 68. helyre került. A legrosszabb eredményt a körmendi kórház tudhatja magáénak, a 186-os listán a 183. helyre szorult. Tavaly még a lista 44. helyén állt az intézmény.

A voksolók az intézményben az infrastruktúrát tartották a legjobbnak, a többi kategóriában a maximális ötből mindössze 2,5 pontot gyűjtött be az intézmény.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!