Gazdátlan levélkupacok Szombathelyen

Olvasóink panaszolták: a városban több helyen gondot okoz, hogy nem szállították el az összegyűjtött faleveleket.

Prófusz Péter

A megyeszékhely több pontján, főként a Gyöngyösparti sétányon és a belső parkolókban okoz gondot, hogy az ősszel lehullott faleveleket összegyűjtötték ugyan, de el már nem szállították őket. A levélkupacok nemcsak a gyalogosok közlekedését, hanem sok esetben az autósok parkolását is megnehezítik.
 
- Amikor a szüleimet látogatjuk mindig a Savaria téri belső parkolóban próbálunk helyet találni - mondta egy szombathelyi hölgy. - A férjem sokszor azért nem foglalja el a szabad parkolóhelyet, mert attól tart, hogy éppen akkor szállítanák el a leveleket. Úgy látom, hogy erről sajnos szó sincs.

Különösen veszélyessé válhat a közlekedés azokon a járdákon, melyeken a hótól nedves falevelek összegyűltek, hiszen ezeken bárki könnyen elcsúszhat, így mindenkinek ajánlott az óvatosság. A kupacok természetesen a városképet is rontják, ezért csak remélni tudjuk, hogy az illetékesek megteszik a szükséges lépéseket a falevelek elszállítása ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!