Jubileumi pénzjuttatást kapnak a szépkorúak

Kilencvenedik születésnapjára Csörgöl József a jubileumi juttatatás mellé emléklapot kapott szerdán a Városházán dr. Puskás Tivadartól, Szombathely polgármesterétől.

Greiner-Csapó Júlia

A kilencvenedik, kilencvenötödik és a századik életévüket betöltött magyar állampolgárok egy 2008-as kormányrendelet alapján jubileumi köszöntésben és juttatásban részesülhetnek.

Szerda reggel a Városházán Csörgöl Józsefet köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

- Egy társadalom, egy közösség értéke attól függ, hogy megbecsüli-e  a tagjait. A kormányrendelet alapján a Magyar Köztársaság a szépkorúakat  az életkoruknak megfelelően jubileumi juttatatásban részesíti. A kilencven éves embereket kilencvenezer, a kilencvenöt éveseket kilencvenötezer, a százéveseket százezer forinttal ajándékozza meg - mondta dr. Puskás Tivadar.

Csörgöl József az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot vehette át. Szombathely nevében a polgármester és dr. Kaczmarski János főjegyző nyújtott át emléklapot.

Az idős férfi jó egészségnek örvend, a polgármesteri hivatalba is egyedül érkezett. Nagy szó ez, hiszen most először köszönthettek születésnapost a Városházán. Eddig ugyanis (az időskori betegségek miatt)  az ünnepelteket az otthonaikban köszöntötték fel.

Csörgöl József 1921. január 5-én született a fővárosban. Szeretteivel vasárnap ünnepli meg a 90. születésnapját.  Munkája révén ötvennyolc éves korában költözött Szombathelyre, itt ismerte meg a második feleségét.

Villamosmérnökként diplomázott, munkája során szinte bejárta az egész országot. A mai napig matematikai és geometriai számításokat, kutatásokat végez, tanulmányokat ír a Magyar Tudományos Akadémiának.

- A hosszú élet titka az, hogy megtanultam küzdeni. Árva gyerek voltam, és sokat nélkülöztem. Fontos a helyes út kiválasztása, az önnevelés - mondta a kilencvenedik születésnapját ünneplő Csörgöl József. 
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!