Kinevezték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal régiós és megyei vezetőit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei adóigazgatóságai a megszűnt APEH feladatait, míg a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságai a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) korábbi feladatait látják el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A NAV háromszintű kormányhivatal, alsó fokú szervei a megyei igazgatóságok, középfokú szervei a regionális és speciális hatáskörű főigazgatóságok, felsőfokú, egyben központi szerve a Központi Hivatal A NAV központi (de nem felsőfokú) szervei a központi hivatalon túl, a bűnügyi főigazgatóság, az informatikai feladatokat ellátó intézetek, valamint a humánerőforrás-fejlesztési feladatokat ellátó intézet.

A központi hivatal vám- és pénzügyőri szakága a VPOP vámigazgatási, jövedéki igazgatási, rendészeti feladatainak jogutódja.

A bűnügyi főigazgatóság a NAV bűnügyi tevékenységét irányítja és felügyeli, a VPOP Bűnügyi Főigazgatói Hivatala, a Bűnügyi Koordinációs Főosztálya, a VP Központi Bűnüldözési Parancsnokság és a VP Bűnügyi Ellátó Nyomozó Hivatal jogutódjaként jön létre.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke,  dr. Vida Ildikó 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság főigazgatójának dr. Fekete Attila pénzügyőr ezredest nevezte ki.

Az elnökasszony szintén 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatójának Palotás József pénzügyőr alezredest nevezte ki.

Ezek után pedig néhány fontos információ a gazdálkodók számára. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei adóigazgatóságai a megszűnt APEH feladatait, míg a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságai a Vám- és Pénzügyőrség korábbi feladatait látják el.

A Vám- és Pénzügyőrség Győri Regionális Ellenőrzési Központjának a feladatait 2011. január 1-jétől a megyeszékhelyeken működő NAV vám- és pénzügyőri igazgatóságai vették át.

A gazdálkodók a NAV megyeszékhelyeken működő vám- és pénzügyőri igazgatóságain igényelhetik vissza többek között a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj és a motorfejlesztéssel kapcsolatban felhasznált ásványolajok után az adót.

Ugyanitt kell benyújtani az energiaadóval és a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bevallásokat is. A fémkereskedelmi tevékenység, az adóraktárak, a jövedéki engedélyesek (nagykereskedők), a felhasználói engedélyesek és egyéb, a jövedéki törvényben meghatározott engedélyköteles tevékenység végzéséhez szükséges engedélyek kiadását szintén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyeszékhelyi vám- és pénzügyőri igazgatóságai végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!