Csekonics napok Kőszegen: a legjobb lovasoktól tanulhattak

Negyedik alkalommal rendezték meg a Csekonics napokat az Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Kereskedelmi Szakképző Iskolában. Az intézmény tangazdaságában bemutató edzés és fogathajtó bemutató várta az érdeklődőket.

Nagy Ildikó

A négy évvel ezelőtt alakult kőszegi Csekonics Lovas Egyesület az idén is tartalmas szakmai programmal rukkolt elő. A Csekonics napok nyitórendezvényén, pénteken – többek között – Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa mesélt sokak kedvencéről, a várpalotai Csepin Péter pedig kazahsztáni lovas kalandjait elevenítette fel. Zantleitner Rita 11. évfolyamos lótenyésztő tanuló az országban immár csak Kőszegen készített kumet hámról tartott eladást.

A szombati nap – akárcsak a korábbi években – a gyakorlati tudás gyarapításáról szólt. A szakképző iskola tangazdaságában a körmendi, ám jelenleg Sümegen dolgozó díjlovagló Szokola Csaba tartott bemutató edzést, majd az iskolában tanító lukácsházi fogathajtó, Molnár Zsolt végzős lovász növendékei adtak számot tudásukról.

A diákok a fogathajtáshoz szükséges eszközök ismertetése, valamint a felszerszámozás után fogathajtó bemutatót tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!