Jótékonysági est: pihenőszobára gyűjtenek a bercsényisek

A Bercsényi Miklós Általános Iskola tanulói és tanárai jótékonysági estet tartottak pénteken a Bartók Teremben. A bercsényisek pihenőszobára gyűjtenek.

Bajdó Bettina

Fokiné Rácz Ilona, az iskola igazgatója elmondta, hogy öt  éve folyik integrált oktatás az iskolában, az ép gyerekek együtt tanulnak mozgáskorlátozott, hallás- és látássérült társaikkal. Minden osztályban két-három olyan diák is tanul, akinek speciális segítségre van szüksége.

Az iskolában eddig is voltak olyan helyiségek, melyek a támogatásra szoruló diákok tanulását segítették, s ezeket az évek alatt folyamatosan bővítették. A gyógypedagógiai asszisztensek nemrég jelezték az iskola vezetőinek, hogy szükség lenne egy olyan helyiségre, ahol főként a mozgássérült gyerekek napközben pihenhetnek, felfrissülhetnek.

Húsznál is több olyan gyerek van, aki használná a helyiséget. Azt, hogy  pontosan mennyi pénzre van szükség a kialakításhoz, még nem tudni, a tervezéshez mérnökök, építészek felajánlását is várja az iskola.

- A történelmi szertár helyén alakítanánk ki a pihenőszobát - emelte ki az igazgató. - Új berendezéseket kell vásárolnunk, a padlózatot is kicseréljük, s szükség lenne a szennyvízelvezetésre is. Kaptunk már eddig is felajánlásokat. A speciális berendezéshez dr. Prugberger Emil ajánlott fel pénzt a képviselői keretéből. Már korábban is lehetett kis ajándékokat vásárolni, melyeket a diákjaink készítettek, ezekből is összejött 100 ezer forint. -

A pénteki jótékonysági esten az iskola jelenlegi és volt diákjai, valamint vendégművészek léptek fel. Az est védnöke dr. Prugberger Emil volt. Még nem tudni, hogy pontosan mennyi pénz gyűlt össze az esten, ugyanis a vendégek egy számlaszámra is utalhattak pénzt. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!