MSZP: fontos vasi beruházások álltak le

A Vas megyei MSZP-s parlamenti képviselők szerint súlyos problémák vannak az adórendszerrel és a foglalkoztatáspolitikával. Sérelmezik, hogy fontos vasi beruházások álltak le.

Prófusz Péter

Mostanra már világosan látszik, hogy a Fidesz választási ígéretei nem valósultak meg fogott bele a tapasztalatok  ismertetésébe dr. Nemény András, az MSZP megyei elnöke. A közhangulat egyre rosszabb, ami nem is meglepő, hiszen az elhibázott adórendszer csupán a munkavállalók  tíz százalékánál jelent nettó bérnövekedést. Feszültségek alakultak ki a köz- és magánszféra tagjai, valamint az aktív keresők és a nyugdíjasok között. Mindezt tetézik a magas üzemanyag- és élelmiszerárak is. A lakáshitelesek megsegítését végző eszközkezelőről már semmit sem lehet hallani, miközben körülbelül százerrel csökkent a munkahelyek száma.

Dr. Ipkovich György, az MSZP parlamenti képviselője elmondta: szomorú, hogy megrekedtek azok az  útfejlesztések, melyektől az előző kormány újabb ipari beruházásokat remélt. Elképzelhető továbbá, hogy a kormány tétovázása miatt nem épül meg a váti reptér, mely több mint háromezer új munkahelyet hozhatott volna a megyének.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!