Negyvenezer darab hamis ruhát foglaltak le Nagylaknál

Több mint negyvenezer darab, világmárkák jelzésével ellátott, de hamisított ruhaneműt és cipőt találtak a pénzügyőrök egy török kamionban Nagylaknál.

MTI

A járőrök egy közúti ellenőrzés során állították meg az okmányok szerint Törökországból Németországba textilárut szállító teherautót - mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-Alföldi Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse.
   
A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen felbontottak néhány kartondobozt, amelyeken többféle világmárka jelzésével ellátott felső- és alsóruházati terméket és lábbelit találtak. A rakomány tételes átvizsgálása során 44.615 darab boxeralsó, póló, farmernadrág és cipő került elő - közölte az őrnagy.
   
Az előzetes szakértői vélemény szerint a ruházati termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, ezért az 50 millió forint piaci értékű szállítmányt a pénzügyi nyomozók lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!