Ön is lehet sikeres! (x)

A siker tanulható, csak éppen egyetlen szót sem tanítanak róla az iskolában - állítja a TV2 Naplójának főszerkesztője. Szalay Ádám szerint, ha megváltoztatjuk pl. a pénzzel kapcsolatos gondolkodásmódunkat, akkor a pénzügyeinken is hatalmasat lendíthetünk

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Hogy született a Sikerkód? Hogy lesz egy tévériporterből motivációs tréner?

- Nem hagyott nyugodni egy kérdés. Megnéztem a Titok című filmet és nagyon tetszett. Abban minden olyan egyszerű: elképzeljük, hogy megteremtjük magunknak a szép házat és kocsit, aztán mindez valóra válik. De azt is láttam, hogy a legtöbb embernek ez nem megy. Nekem sem ment. Az érdekelt, mit rontunk el? Amikor feltettem magamnak ezt a kérdést, még nem tudtam, hogy egészen San Diego-ig kell mennem. Végül Amerika egyes számú sikertrénere adta meg a választ. Jack Canfield-nek hívják, ő írta az Erőleves a léleknek könyvsorozatot és az egyik kulcsszereplő a Titokban is. Tanítványává fogadott.

- Szóval mi a „Titok”?

- Hogy a hitrendszerünk átformálása az első lépés - e nélkül nem működik a siker. Semmi nem változik, amíg mi nem változunk. Maradjunk a pénznél: egy szegény ember pénzzel kapcsolatos hitrendszere egy szegény ember valóságát teremti majd meg nekünk, újra meg újra.

- Erről szól az Ön módszere, a Sikerkód is?

- A Sikerkód az életünk újratervezéséről szól. Az autós GPS-nek is két dolgot kell tudnia: hol vagyunk most (A) és hova akarunk eljutni (B)? A legtöbb ember nincs tisztában azzal, milyen hiedelmek és meggyőződések juttatták a jelenlegi helyzetébe (A) és igazából nem döntötte el mit akar (B). Gyakran nem is tűzünk ki célokat. Aztán csodálkozunk, miért nem jutunk egyről a kettőre

- És valóban sikeresebbé válnak azok, akik „átkódolják” a gondolkodásukat?

- Mindenképpen! Van, aki majd’ 20 kilót fogyott a Sikerkód tanfolyam után; van, aki 42 évesen megtalálta a szerelmet, van, aki felfuttatta a vállalkozását. Egyszer még nagyobb összeget is kaptam, postán. Egy hallgatóm küldte, mondván, most először teljesültek a pénzügyi céljai, sőt többet is keresett, mint remélte. A különbözetet küldte el. Természetesen adakozásra fordítottam a pénzt - ez is egy fontos sikeralapelv!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!