Szörnyella lett a nyerő a kőszegi karneválon

Hétszáz vendég bulizott szombaton estétől vasárnap hajnali 4-ig a kőszegi fúvószenekar retrópartyján. Fantasztikus volt a hangulat, jegyet már rendeltek a 2012-es báljukra.

Némethy Mária

A jelmezes farsangi fúvós karnevál hihetetlenül jól sikerült most is Kőszegen. Igaz, nem a vár lovagtermében rendezték – a vár felújítás miatt bezárt –, hanem a Balog iskola tornacsarnokában, de ez a hangulatot nem befolyásolta. A vendégsereg – voltak osztrákok és máshonnan érkezett vasiak – szinte mind a 700 tagja jelmezben érkezett. Talán csak húszan nem, így a hagyományok szerint – bunda kizárva! – közülük került ki az elfogulatlan zsűri.


Ítéletük szerint a legtökéletesebb jelmez első díját a 101 kiskutyából ismert Szörnyella kapta, második egy fantasztikus fekete hattyú, a harmadik a talpalávalót szolgáltató soproni Party zenekar termetes dobosa lett, aki cérnavékony hangot hallatva nevettette meg a közönséget. A csoportos jelmezes kategória győztesei Sárvárról érkeztek: „Aprófalva” táblával vonult fel 36 hupikék törpike. Második a kőszegi fúvósok ifjúsági zenekara, akik komplett falusi disznóölő társaságként sáros gumicsizmákban létrán hozták a disznót (egyik tagjukat), s jelmezüket kitömték mindenféle jóval: műanyagból készült hurkával, töpörtyűvel, más disznóságokkal.
Harmadik helyet ért el a világ legnépszerűbb tévésorozatának, a Baywatch-ból ismert vízimentő típuspárja: egy dúskeblű, piros fürdőnacis hölgy és egy kigyúrt, izmos srác. Mindannyian tortát kaptak.

A bálból, a rengeteg felajánlásból származó tombolatárgyból nagy bevétele lett az idén fennállása 145. évfordulóját ünneplő Kőszeg Város Fúvószenekarának. Elnökük, Bakos György meg is jegyezte: már egészen biztosan lesz új egyenruhájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!