Harminchét lakásból költöztetnek ki a Margit híd lezárása miatt

A polgári védelem helyszíni tájékoztatása szerint 37 lakásból költöztetik ki az embereket a Margit híd környékén; a hidat lezárják, mert a Dunában egy vélhetően második világháborús aknagránátot találtak, amelyet a tervek szerint szombat délelőtt hatástalanítanak.

MTI

Az Újpesti rakpart 1-3. kiürítését a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a rendőrség végzi. Azoknak kell elhagyniuk az otthonukat, akik az épület Duna felőli oldalán laknak; ők - ha akarnak - a Berzsenyi gimnáziumban lehetnek a munkálatok ideje alatt. Kiürítik a Képviselői Irodaházat is.
   
Amíg a tűzszerészeti dolgoznak, útlezárásokra és forgalomelterelésekre kell számítani a Margitsziget déli részén, az alsó és a felső rakpart pesti oldalán, valamint a Margit híd teljes hosszában; az érintett szakaszon nem közlekedik a 4-es, a 6-os és a 2-es villamos, a buszok kerülőúton járnak, és szünetel a hajóközlekedés.
   
A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs tisztje, Kerekesné Benedek Mária az MTI-nek pénteken azt mondta, reményeik szerint délre végeznek az aknagránát hatástalanításával, így kedvező esetben már 13 órára helyreállhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!