Időjárás: lehűlés várható, esős napok jönnek

Eső, zápor és fokozatos lehűlés várható a napokban, a jövő hét elején hajnalban többfelé fagyni fog és nappal is alacsonyabb hőmérsékletre kell számítani; előreláthatólag csak egy hét múlva fordul melegebbre az időjárás.

MTI

Bozóki István az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, hogy most egy mediterrán ciklon alakítja az időjárást, emiatt országszerte borongós idő várható, sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal. Csütörtökön a hajnali órákban 7-12 Celsius-fokra, napközben pedig 10-16 fokra kell számítani, de délen, délkeleten még akár 18 fok is lehet. 

Pénteken még borult idő lesz esővel, záporral. Szombaton csökken a felhőzet, a folytatásban pedig egyre ritkábban és kevesebb helyen valószínű csapadék. Ezzel párhuzamosan az éjszakák hidegebbek lesznek - tette hozzá a meteorológus.

A hajnali órákban szombaton 3-8, vasárnap 1-5 fok valószínű. A jövő hét elején pedig helyenként már fagyni is fog, ekkor mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. 

A szakember közlése szerint ezzel együtt napközben is egyre hidegebb időre kell készülni, országszerte átlagosan 7-13 fok lehet a hétvégén. Jövő szerdától várható újabb felmelegedés, ekkortól ismét 13-18 fok valószínű.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!