Két helyről vett fel költségtérítést a fideszes Zsiga Marcell

Törvénytelen módon vett fel több százezer forint közpénzt Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, írja a Blikk. Miskolc alpolgármestere állítása szerint elfelejtette, hogy két helyről is kap pénzt.

MTI

Zsiga Marcell az Országgyűléstől havi 473 ezer forint választókerületi pótlékot és havi 115 ezer lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként is, írja a Blikk.

A törvény tiltja, hogy egy képviselő egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. Ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából.

Zsiga azt mondja: elfeledkezett arról, hogy két helyről is kap költségtérítést. "Hónapokkal ezelőtt néhány fideszes képviselőtársammal úgy döntöttünk, hogy költségtérítésünket a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak ajánljuk fel" – közölte. Állítása szerint ezután feledkezett el arról, hogy kap ilyen juttatást.

A képviselő jelezte, visszafizeti a pénzt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!