Szökésben lévő bűnözőt fogtak a TEK munkatársai

Két éve szökésben lévő bűnözőt fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Pest megyei Kerepesen - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán az MTI-vel.

MTI

Az NNI tájékoztatása szerint a 35 éves Cs. Györgyöt - akit 22 rablással gyanúsítanak - a célkörözési alosztály több hónapos adatgyűjtése alapján a TEK munkatársai egy jól előkészített akció eredményeként fogták el kedden.
   
A Terrorelhárítási Központ közreműködésére azért volt szükség, mert a férfi előélete, erőszakos természete miatt arra lehetett számítani, hogy feltehetően van fegyvere, és ellenállást fog tanúsítani.
   
Az NNI a közleményben emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Bíróság 2009-ben adott ki elfogatóparancsot Cs. György ellen, akit huszonkét - közöttük fegyveresen elkövetett - rablással vádolnak. A férfit abban az évben az elsőfokú bíróság házi őrizetbe helyezte, ő azonban a lakásáról ismeretlen helyre távozott, elrejtőzött a hatóságok elől.
   
A bíróság felkérésére az NNI célkörözési alosztálya több hónapos adatgyűjtés után megállapította, hogy Cs. György Kerepesen, egy családi házban rejtőzködik. A TEK munkatársai ott fogták el, majd átadták az irodának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!